Az anyajóga nem baba-mama jóga :-)


baba-mama-joga-anyajoga-jogamamihuMár nem előszőr fordul elő, hogy valakivel beszélgetek az általam tartott baba-mama jóga óráról. Amikor elmondom, hogy itt elsősorban az anyuka jógázik, és a babák/gyerekek meg játszanak, sokan rácsodálkoznak, hogy: “Ja, ez ilyen? Akkor én is mennék!” Nézzük, mi is a különbség a kető között?

A “hagyományos” baba-mama jóga inkább egy közös program a babának és a mamának. Általában van kisbabás és nagybabás foglalkozás. A kisebb babákat az órán maszírozzák, átmozgatják, énekelnek nekik. A nagyobb babákat már nem masszírózzák, móndókáznak, vagy megpróbálák bevonni a jógázásba, nekik való játékos gyakorlatok segítségével. Tehát van baba-blokk és mama blokk, néha a kettő kicsit keveredik egymással, az óra a babáról és a mamáról szól, az anyuka az óra maximum felében végez ászanákat.

Az “anyajóga” órán az anyukák jógáznak, a babák/gyerekek pedig játszanak. A kisebb babák, akik még nem tudnak mászni, nézelődnek, az álló pózban az anyuka fel tudja őket venni, ha szükséges, a talajpózoknál pedig szintén tud vele kapcsolatot teremteni. A nagyobb babák ismerkednek egymással és egymás játékaival, illetve a jógatéglákkal, övekkel és mantrákkal 🙂 Az anyuka az óra szinte teljes idejéban ászanákat végez – amennyire a bajáa engedi 🙂

Természetesen minkét óratípus jó, mindkettő más igéneket szolgál ki. Az első inkább egy közös baba-mama program, a második pedig inkább az anyukáknak szól. Sokan vagyunk, akik otthon masszírozzuk, vagy játékosan tornáztatjuk a babáinkat, és ringató foglalkozásokra járunk. Elmennénk jógázni, de nem tudjuk a babáinkat kire bízni, így ha velük is megyünk el jógázni, szeretnénk, ha a foglalkozáson   egy kicsit intenzívebben mi tudnánk jógázni. Nekünk való az “anyajóga”.

Babás jógát jelenleg péntekenként 10 órától tartok az Atma Center Buda jógastúdióban.

Várok mindenkit sok szeretettel, 
Orsi

Megjegyzés hozzáfűzése

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.