És most kihullik az összes szál hajunk?? 1


Hair-FallValószínüleg nem! 🙂 Az esetek 99%-ában nem fogunk megkopaszodni sem a terhesség, sem a szoptatás alatt. Bármilyen ijsztőek is a hajcsomók, és azt gondolod, hogy oké, hullik a haj szoptatás alatt, de ennyire tuti senki másnak nem hullik, csak neked, a többiekenk biztos kevesebb jött ki. Mindenki a saját hajhullásást érzi a legdrasztikusabbank, a szoptatás alatt ez egy teljesen természetes folyamat, mint az is, hogy utána hamarosan elindul majd a hajnövekedés.

Nekem is rengeteg hajam kihullott, és amellett, hogy fésülködésnél a hajkefe tele lett a hajammal, az egész lakás is tele volt, amit nem is értek, mert többnyire öszefogott hajjal járkáltam. Ha pillanatnyilag meg is feledkeztem a kopaszodás fenyegetésétől, az egyik családtagom biztos, hogy eszembe juttatta, ahogy a lakásban járva-kelve egy hajszálammal találkozott, hogy itt is egy haj!

A hajhullás oka egyébként általában nem vitamin vagy tápanyaghiány, és nem is a szoptatás, hanem a hormonszint változása. A terhesség alatt megemelkedett ösztrogénszintnek köszönhetően a természetes hajhullás akkor mérséklődik. Szülés után a hormonszint megváltozik, és kb az a hajmennyiség, ami a terhesség alatt nem hullott ki, az ilyenkor kihullik. Ez a hajhullás normális esetben 2-4 hónapig tart, ameddig az intenzív szotatás is, ezért szokták tévesen a szoptatással összefüggésbe hozni. Lehet mindenféle csodaszerekkel javítani a helyzeten, de állítólag enélkül is megoldódik.

Akkor jöjjenek most a saját tapasztalatok. Nekem kb a szülés után két hónappal kezdődött a brutál hajhullás, és kb két hónapi tartott. Én is meg voltam rémülve, hogy akkor most meg fogok e kopaszodni, vagy nem. Kétségbeesésemre fel is tettem a Facebookon egy kérdést, hogy ki milyen csodaszert tud a hajhulás ellen. A válaszokat a június 20-ai post alatt olvashtjátok az idővonalamon (valamiért nem sikerül belinkelni).

Rengeteg hasznos választ kaptam, nem tudom, most mennyi hajam lenne, ha mindet kipróbáltam volna :-), én ezeket használtam végül, amellett, hogy igyekszem sokoldalúan táplálkozni, sok friss zöldséget és gyümölcsöt enni.

  • kovaföldet szedtem (nem kapszulát, állítólag a por formátumú hasznosul a leghatékonyabban, innen rendeltem, egy doboz 3 000 Ft volt, és két hónapig elég volt: étkezésikovaföld.com)
  • 10858413_744406582320027_2641959538047380556_nHelia-D Regenero hajhullás elleni esszencia (Gyógyszertárakban, DM-ben, bioboltokban is lehet kapni, csak természetes természetes növényi összetevőket tartalmaz, 26 gyógynövény alkoholos oldata. Egy flakon 2-3 000 Ft körül van, és kb 3-4 hétig elég. Én most szerintem az ötödik dobozt használom, lassan abbahagyom.)
  • Pukka Bhringaraj hajolaj (Ezt egy kicsit nehezebb beszerezni, én az Atma Centerben vettem, de kifigyott a készlet, ha valait érdekel,utána tudok kérdezni, hogy lesz-e valamikor. Szerintem más hasonló természetes összetevőkből készült hajolaj is megteszi.)

Ezek mellett a postban még rengeteg tippet kaptam, de nekem ezek voltak a legszimpatikusabbak. Volt, aki a tehres vitamint szdte tovább, én eleve nem szedtem terhes vitamint (csak külön vasat, D-vitamint, az elején folsavat), mert abba ki tudja miket teszenk bele, valamelyikben még étvágycsökkentő is van, arra pl nem hiszem, hogy szoptatás alatt szükség lenne. De az például nagyon jót tesz, ha serkentjük a fejbőr vérellátását, fejmasszázzsal, vagy aká fejenállással!

A hajnövekedés látványosan a szülés után 7-8 hónappaal kezdődött, rengeteg babahajat vettem észre. (A képen nem vágtam frufrut, ez mind új haj!) Persze, azt most nem tudom megmondani, hogy ha nem hasznltam volan a fenti szereket, akkor most mi lenne a helyzet :-).

Ha néhány hónap után sem áll meg a hullás, érdemes kivizsgálást csináltatni, egy telejs vérképpel kezve, mert a hajhullásnak nagyon sok oka lehet, de az estek többségében nincs erre szükség.


Megjegyzés hozzáfűzése

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Egy kis gondolat “És most kihullik az összes szál hajunk??

  • Nicolay

    Kf6szi. Te9nyleg olyan vagyok, hogy re1e1llok vailmare, e9s azt az e9let f6sszes terfclete9re re1 prf3be1lom hfazni. Nosss, a ke9zművesse9gben siker. Me1sban ne ke9rdezzetek!