Gátizom torna haladó gyakorlatok


lkr_pic3Akkor az gátizom erősítő torna alapgyakorlatok után jöjjenek a gátizom torna haladó gyakorlatai, amiből néhányat (nem kell egyszerre az összeset), a bemelegítés és az alapgyakorlatok után végezhetünk:

  • 4 számolásos gyakorlat

Fokozatosan 4 számoláson keresztül emeld a gátat, érd el a maximális erőt, tartsd meg 4 számolásig, majd 4 számoláson keresztül engedd el. Ismételd 4-5 ször a gyakorlatot, majd végezd a lazítást!

  • Maximális erőkifejtés

Emeld meg a gátizmodat egyre erősebben, amíg azt nem érzed, hogy tovább nem tudod emelni, de itt se hagyad abba, ha tudod, emeld még egy picit, addig, amíg csak bírod. Ha már nem bírod tovább, engedd el. Ez egy intenzív gyakorlat, nem végezz belőle sokat, 2-3 ismétlés elegendő, utána végezd a lazítást!

  • Zipp-zár

Képzeld el a hüvelyedet, mint egy csövet, és kezdd el lentről felfelé haladva “bezárni”. Emeld a gátat, elsősorban a hüvely záróizmára koncentrálj, és képzeld el, ahogy egyre feljebb haladva aktiválod a hüvely izmait, amíg az egész szakasz aktív nem lesz. Mintha képzeletben egy zipp-zárat húznál fel. Ez egy intenzív gyakorlat, nem végezz belőle sokat, 2-3 ismétlés elegendő, utána végezd az laízítást!

Előfordulhat, hogy eleinte ezeket a gyakorlatokat nem tudod megcsinálni. Ez az izomgyengeség miatt lehet, ne aggódj, majd belejössz! Én eleinte ideges lettem a gátizom erősítő torna gyakorlatok végzésekor. Ez amiatt fordulhat elő, mert főleg eleinte, az gátizom torna nagyon nagy koncentrációt igényel. Olyan izmokat használunk ugyanis, amelyeket nem szoktunk tudatosan használni, és nagyon nagy koncentráció kell ahhoz, hogy egyáltalán tudatosítsuk ezeket az izmokat, ahhoz, hogy végül a gyakorlatokat is el tudjuk végezni.

A gátizom tornában a rendszerességen van a hangsúly. Találj ki egy napszakot, amikor végzed, például felkelés után, lefekvés előtt az ágyban, és végezd minden nep. Ne csak egy hétig! 🙂 A gátizomról általánosságban egy külön blogbejegyzésben írok, ha bizonytalan vagy, hogy kell a gátizmot aktiválni, mindenképp olvasd el!

Megjegyzés hozzáfűzése

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.