Magamról


32410_380100362083986_2048946234_n-2Az Atma Centerben kezdtem jógázni lassan már több, mint öt éve. Azelőtt én is azt hittem, hogy a jóga abból áll, hogy ülünk és „Ohm”-ozunk, esetleg egy két légzőgyakorlatot végzünk. Az első Agni órán azonban megtapasztaltam, hogy ez itt nem csak erről szól. Akkoriban tíz éve jártam rendszeresen futni, anélkül, hogy egy percet is nyújtottam volna, négy éve dolgoztam irodában napi 10-12 órát, így egy Agni óra rettenetes kihívás volt számomra, és nagyon megtetszett. Hamarosan elkezdtem Ashtangázni is, azóta az a szerelem. A kettes sorozatra először csak véletlen tévedtem be, de a sok hátrahajlítást nagyon hasznosnak éreztem az egész napi görnyedés után, így azt is párhuzamosan gyakorlom az egyes sorozattal. Emellett járok futni is, persze most már nyújtok utána.

Miután intenzíven elkezdtem jógázni hamarosan jelentkeztem az Atma Center Agni jóga oktatói tanfolyamára, úgy gondoltam, hogy az irodai munka mellett jó kiegészítés egy olyan irányú elfoglaltság, amit szívvel lélekkel tudok csinálni. Az oktatói tanfolyam befejezése után kaptam órákat az Atma Centerben, de a saját gyakorlásomra és továbbképzésemre is nagy hangsúlyt fektetek, mert még sok dologban szeretnék fejlődni.

Mióta jógázom, rengeteg pozitív irányú testi és lelki változást tapasztalok magamon, ezért szeretném oktatóként megismertetni a jógát minél több emberrel. Legnagyobb élényem oktatás során, amikor látom a pozitív változásokat a jógásokon, illetve ha segíthetek valakinek átlendülni a saját maga felállított korlátain.

Az Atma centerben Agni, Ashtanga, hátrahajlító és Jin jóga órákat tartottam, emellett a többi oktató órájára is rendszeresen jártam, hetente legalább ötször. Lola és Alex egy kicsit megváltoztatta a jógához való viszonyomat, a terhessegem alatt és közvetlen a szülés után gyakorlásaim kevésbé voltak intenzívek. Lassan kezdek visszaállni a régi gyakorlási rendszeremhez, és visszatérni “szívem csücskéhez”, az Ashtanga jóga gyakorlásához.

Szücs Orsi

Képzések:

  • 2009 – Nemzetközi STOTT® Plates Képzés (Pilates Balance Stúdió)
  • 2011 – Agni jóga oktatói tanfolyam (Atma Center)
  • 2012-2013 – Ashtanga jóga oktatói tanfolyam (Atma Center)
  • 2013 – Ashtanga Yoga Teacher Training (Manju Jois)
  • 2014 – OKJ Sportoktató képzés
  • 2018 – Kino MacGregor Ashtanga Yoga Workshop
  • 2018-2019 Nalini® Női Szertartásvezető képzés (Kovács Gyöngyi Nalini)
  • 2019 – Négy Évszak Ájurvéda Nőknek tanfolyam (Gáborjáni Réka)