Új évi fogadalmak – egészséget 2016-ban!


joga-egeszseg-jogamamihuEzt a bejegyzést is egy hálaadással kezdeném, mint a múltkorit, amit a 2015-ös évről írtam. Tehát hálás vagyok azért, hogy egészséges vagyok, hogy egészséges a családom, és hogy amennyire csak tudunk, egészségesen élünk, figyelünk a táplálkozásra, sportolunk, jógázunk.

Mostanában több olyan élethelyzetet láttam, több olyan emberrel beszélgettem, hogy elsőre azt gondoltam, “de jó nekik”. Akár azért, mert valaki egy gyönyörű villában lakik, vagy mert annyi pénze van, hogy bárhova elutazhat, ahová csak akar. De ahogy egy kicsit többet beszélgettem velük, elmondták, hogy valami miatt mégsem boldogok, vagy nem érzik jól magukat. Az egyik ilyen dolog valamilyen egészségi probléma szokott lenni, amit ugye nem lehet pénzért megvásárolni. Ezért amíg van, igyekezzünk megőrizni, hogy minél tovább megmaradjon! Úgyhogy igazából nem cserélném el egyikükkel sem a helyzetem.

Én amikor általános iskolás voltam, nagyon beteges voltam, az egyik évet majdnem ismételnem kellett, annyit hiányoztam. Aztán gimi alatt kezdetem el akkor még aerobikozni, napi két óra aerobik, utána pedig szauna volt az “alap”. 2-3 ilyen évtől annyira megerősödött az immunrendszerem, hogy nagyon ritkán vagyok csak beteg. Volt, amikor nehéz volt megvenni a havi korlátlan fitness bérletet 21 000 Ftért (egyeretem alatt 10 éve ez még nagyobb pénz volt), de utólag sem bánom, hogy inkább erre költöttem, mint akármi másra. És biztos vagyok benne, hogy 5-10 év múlva is nagyon hálás leszek, hogy ennyit sportolhattam, jógázhattam, mozoghattam, és remélem, hogy és is olyan jó állapotban leszek majd 65 évesen, aki, ha bemegy egy jógaórára, sok fiatalabb is megirigyli a fittségét.

Ha egyvalamit sajnálok, akkor csak legfeljebb azt, hogy nem találkoztam előbb a jógával, és sokáig azt hittem, hogy aki jógázik, az csak a köldökét nézi, esetleg Om-ozik párat. Azóta a jóga, és kifejezetten Ashtanga szerelmese lettem, de arra is rájöttem, hogy azért az sem olyan rossz, ha egy kicsit befelé figyelünk, és “csak” lélegzünk..sőt! elég “kemény” tud lenni (persze csak egy jó intenzív jóga után 🙂 )

Tehát egészséges életmódra fel! Akinek az új évi fogadalmak között szerepel a jóga, keressen! 🙂 Az Atma Center Jógastúdióban kedden reggel 9-től tartok órát, ha az órarendi időpont nem jó, vehetsz magánórát is, amit teljesen a Te igényeidhez szabunk!

Megjegyzés hozzáfűzése

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.