Várandós napló – első hó. Avagy miért nem tisztulok a böjttől?


varnados-naplo-1-miert-nem-hat-a-zoldturmix-yogaorsihuHogyan csináltam, hogy szinte nem is híztam máshova, csak a pocakomra? Hogy maradtam ennyire fitt? És még a szülés előtti héten is jógáztam? Hogy bírom még mindig ilyen jól? Sokan kérdeztétek tőlem ezeket. Most a várandós napló bolgsorozatban megpróbálok mindezekre válaszolni. Ha már egy valakin is segítek, akkor már megérte.

Előre bocsátom, hogy a várandósság szerintem nem egy “verseny”, a legjobb lenne, ha mindenki boldogan tudná végigcsinálni, nem is egy betegség, ami alatt mindentől el vagy tiltva, de természetesen mindent átgondolva, ésszel kell csinélni, mert “ketten vagytok”. A bejegyzéseimmel csak egy példát szeretnék mutatni, hogy így is lehet. (Nyilván minden várandósság más, mielőtt bármibe belefogsz, krd ki orvosod véleményet, de ahol ez szükséges, ott úgyis mégegszer megemlítem majd.)

Rengeteg az olyan program, hirdetes, stb a mediaban, a közösségi mediában, hogy hogyan fogyjunk le terhesség után. Sokan szenvednek a felszaladt kilóktól, és nagy küzdelmek árán tudják csak leadni. Igazából a legfontosabb az, hogy lehetőleg egy egészséges babának adjunk éltetet, de azért a mi egészségünk sem szabad, hogy nagyon háttérbe szoruljon. Sem az elhízás, sem a fogyókúra nem túl egészséges. Ezért a legegyszerűbb, ha megpróbáljuk várandósságunk alatt is megtartani a súlyunkat, hogy utána ne érezzük szükségét, hogy eszeveszett fogyókúrába kezdjünk.

Nekem sem volt ez egyszerű, ne gondolja senki, hogy ez tisztán csak alkati dolog, én is sok erőfeszítést tettem, és végül csak sikerült kordában tartanom a dolgot, és 8 kiló plusszal zárni a várandósságot. A várandós napló bejegyzéseiben leírom, hogy csináltam. A képet az némileg árnyalja, hogy Lola után maradt még rajtam egy kevés, amit nagyrészt a szoptatás miatt nem tudtam még leadni, tehát pár kiló plusszal kezdtem a várandósságot a “versenysúlyomhoz” képest.

De hogy is kezdődött? Pont magánórát tartottam az egyik vendégemnek, és a böjtről beszélgettünk, amikor elhatároztam, hogy idén én is tartok egy kis léböjtöt a Nagyhéten. Előző évben még nagyon szoptattam, előtte várandós voltam, úgyhogy már pont rámfért, gondoltam. Mivel amúgy is nagyjából vegán étrenden vagyok, a böjt alatt megvonni túl sok mindent nem tudtam éés nem is akartam volna megvonni magamtól, inkább csak annyiből állt, hogy egész délelőtt zöld turmixot, teát ittam (a regeli műzli helyett), délben saláta, este könnyű fött étel.

…de az “átütő hatás” csak nem jött… Nem éreztem azt a megtisztulást, a kiürült, lapos hasat, amit ilyenkor szoktam. Sőt! Egyre rosszabbul lettem. Jólvan, lehet, hogy ennyi méreganyag felgyűlt, és most, hogy megy ki, kis hányingerrel jár – gondoltam. De amikor kezdett egyre durvábbá válni, és miután anyu is megjegyezte a Húsvéti családi reggelinél, hogy de sz@arul nézek ki, mi bajom van, mondom ááá, csak fáradt vagyok, gondoltam, hogy na, itt valami “gáz” van.

Húsvét vasárnap, Húsvét Hétfő, minden zárva… és persze, a “gáz” dehogy gáz, már alig vártuk, hogy jöjjön a tesó!! Szóval kell szereznem egy terhességi tesztet, keddig jó, hogy nem bírok várni. Csillaghegyi ügyeletes gyógyszertár nyitva, BINGÓ! A teszt pozitív, BINGÓ!!

Illetve az is motivált, már egész várandósságom alatt, hogy szerettem volna megmutatni, hogy végig lehet csinálni úgy is, hogy jól érezzük magunkat, fittek maradunk, a is súlyunkat viszonylag megtartjuk, és élvezzük az egészet.

Hamarosan jelentkezem a várandós napló következő bejegyzésével!

Megjegyzés hozzáfűzése

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.