Várandós napló hetedik hó – Agni jóga várandósan?!


kismama-hot-agni-joga-csiponyitas-yogaorsihuLassan múlik a nyári kánikula, a hasam pedig egyre nagyobb. És ismét valami változás. Kezd nem jól esni a sétálás, a gyaloglás. Lola miatt azért muszáj valennyit mennem nap mint nap, de “pluszba” már nem hiányzik a menetelés. Mi is esne most jól? Mire vágyom? Jógára!! Még hozzá hot-ra. Úgyhogy elhatároztam, hogy bemegyek egy agni jógára, kiváncsi vagyok, milyen lesz.

Azt azért hozzátenném, hogy nemrég még 40 fokos melegek voltak, amit szintén kibírtam valahogy, közben Lola után rohangáltam, ha tetszett, ha nem. Az agni jóga órán pedig csak 32 fok van, és akkor állok meg pihenni, amikor csak szükségét érzem. De kifejezezetten vágytam rá, hogy a jóleső melegben egy kicsit megnyújtózzak. A gyaloglós “edzések” úgy látszik, eddig estek jól, most már ideje egy kicsit visszavenni a tempóból.

Az agni jóga sorozat talajpózai között van egy hasonfekvős blokk, ott természetesen helyettesítő pózókat végeztem. Az óra összességében nagyon jól esett! A kismama agni sorozatról egy külön bejegyzésben írtam.

És még egy kis kitérő, soha ne mondd, hogy soha! Előző várandósságom alatt eszembe nem jutott volna hot jógára menni. Sőt, meg is botránkoztam azokon, akik ezt tették. De tényleg azt gondolom, hogy ha valaki figyel a teste jelzéseire, és elegendő információ birtokában van (itt például arra gondolok, hogy milyen pózókat kell kihagyni), akkor miért ne? Ez a gyakorlás kifejezetten jót tett a hátizmaimnak, és az enyhe nyújtások és csípőnyitások is jól estek. Amire mindig figyeltem, hogy csak annyit csináltam mindenből, amennyi jól esett, és sok folyadékot ittam.

Úgy éreztem, hogy a jógát a pocaklakó is élvezte, semmi jelét nem adta, hogy ne tetszene neki. Én mindenesetre kisimultam, megnyugodtam, és hát mint tudjuk, nyugodt mama, boldog baba.

Úgyhogy innentől kezdve heti két három agni jóga volt az “adagom”. 🙂

Megjegyzés hozzáfűzése

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.