Várandós napló nyolcadik hó – Felkészülés a szülésre


varandos-naplo-nyolcadik-ho-szulesfelkeszules-jogaszules-yogaorsihu

…avagy felkészülés a természtes szülésre.

Lassan, illetve dehogy lassan! Egyre gyorsabban közeledik a szülés időpontja. Az előző várandósságom alatt is részt vettem Gáborjáni Réka Jógaszülés című hat alkalmas tanfolyamán, és már régebben elhatároztam, hogy ezt ez alkalommal is megadom magunknak. Hatszot két óra, amikor tenlyeg csak magamra és a babára figyelek.

Erre a tanfolyamra a 24-ik héttől érdemes jelentkezni, én már ezen túl voltam kicsit, de azért reméltem, hogy a tanfolyam befejezéséig még egyben maradunk.

A jógaszülés tanfolyamról és Rékáról tényleg csak jókat tudok mondani. Egy dolgot emelnék most csak ki, hogy szerintem mindkét szülésem esetében nagy szerepe volt a tanfolyamnak abban, hogy sikrült természetes úthon világra hoznom a gyermekeimet. Nem is gondolná az ember, hogy menniyre kezd rutinná válni a császár szülés. És most nem az életmentő beavatkozásokra gondolok (!!), hanem arra, amikor a kismama, főleg, aki először szül, nem tudja, hogy “ez most mi”, ez már a szülési fájdalom, vagy még csak jósló, bemegy a kórházba, és a “ha mér ittvan szüljük meg” kategóriára.

A Jógaszülés tanfolyamon viszonylag sok szó esik arról, hogy hogyan ne essünk ebbe a “hibába”. De akinek esetleg valami miatt programozott császárral kell megszülnie a babáját, annak is nagyon hasznos lehet a tanfolyam, tényleg mindenkienk tiszta szívemből csak ajánlani tudom! Már csak azért is, mert Réka egy csodálatos személyiség, rengeteget tud mesélni a nőiségről, olyan “alap” (női) dolgokról, amiről a legtöbben már egyáltalán nem vagyunk tisztában, pedig jó lenne…

Megjegyzés hozzáfűzése

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.