Vegamami találkozó


Vegamami - JógamamiA múlt héten bevittem Lolát a doktornénihez az egyéves státuszra. Valójában nem vagyok ennyire pedáns, látom, hogy jól fejlődik, csak azért vittem, be, hogy nézzék már meg, hogy hány foga jön most éppen, mert nekem nem mutatja meg, és ne én feszegessem már a száját szegénynek. Kiderült, hogy négy jön egyszerre ismét 🙂 De hogy lesz ebből vegamami találkozó?

Természetesen előjött a mit eszik a gyerek kérdés. Hogy ugye adok már neki húst, mert hogy ugye tudom, hogy a gyerek három éves kora előtt nem lehet vegetáriánus. Nem vagyok az a típus, aki ilyenkor szemrebbenés nélkül behazudja, hogy persze, adok neki húst, aztán akkor legalább békén hagynak. De a totál másik véglet sem vagyok, aki magából kikelve megpróbálom elmagyarázni, hogy nem ismerik-e a táplálkozástudomány azon kutatás eredményeit, miszerint az állati eredetű táplálék mennyire káros, és egyáltalán hogy fordul meg a fejükben, hogy ezzel tömöm a gyereket. Szóval, csak hímezek hámozok valamit, hogy hát nem, húst azt nem eszünk, de azért megpróbáljuk ezt mással pótolni, hogy teljes értékű legyen a táplálkozásunk… Meg persze, majd azért meggondolom azt a roppant jó ötletet, hogy hetente lefagyasztok egy kilo főtt csirkét, és akkor nem kell minden nap főznöm, ha undorodok tőle, hanem csak előfeszem a frigóból, és beledobom a főzelékbe… (NEEEM, dehogy, ilyenen nem sokat gondolkozom!) De mindezek ellenére azért mégis néha elbizonytalanodom, hogy tuti jól csinálom-e ha vegamami ként vegababát nevelek…

Aztán pont ugyanez a kérdés merült fel az egyik vegán Facebook csoportban, hogy lehetnek-e a gyerekek vegák/vegánok. Egy másik anyukás Faebook csoportban szerveztek egy találkozót, ahol vegán (és BLW-ző) anyukák találkoztak, de az mindig szerdánként van, ami nekünk úszás nap. Pedig nagyon szívesen találkozénk más vegamami kkal és vegán mamikkal, hogy ők hogyan oldják meg ezt a kérdést. Ezert úgy döntöttem, hogy “Vegán BLW Piknik” szervezek egy vegamami találkozót, ahova jöhetnek vega és vegán anyukák, akik esetleg a BLW módszert alkalmazzák (ez nem feltétel a részvételhez), hogy kicseréljük a tudásunkat és tapasztalatainkat a témával kapcsolatban. A találkozó tematikája a következő lesz:

  • Bemutatkozás, ki mióta és miért vegán
  • Lehet-e vegán a baba? Sokan azt mondják, hogy 3 éves korig kell a hús… Hogyan lehet teljes értékű a táplákozás hús és tejtermék nélkül. Komplettálás
  • Hogyan “magyarázzuk meg” a vegánságot az ismerősöknek. …gyermekorvosnak, védőnőnek
  • Receptek – Akár magunkkal is hozhatjuk az egyik kedvenc vegán ételünket tízórainak, elmondjuk a receptjét
  • Kérdések – válaszok egymáshoz

Az eseméyn idópontja 2015. május 11. 10 óra, Helyszín: Atma Cente Buda Jógastúdió. természetese gyerekkel gyertek. Ha tudtok, egy kedvenc játékot hozzatok neki, illetve egy kedvenc ételt, amit bemutattok a többieknek. Az eseménynek létrehoztam egy Facebook eseményt is, ahova haszos cikkeket postoltam a témával kapcsolatban. Kérdés esetén írjatok: yogaorsi@gmail.com.

Mindenkit várunk szeretettel!

Megjegyzés hozzáfűzése

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.